Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Συνελήφθη ο διευθυντής των «Παραπολιτικών» μετά από μήνυση του Πάνου Καμμένου

Συνελήφθη ο διευθυντής των «Παραπολιτικών» μετά από μήνυση του Πάνου Καμμένου

Φωτογραφία του χρήστη Το Παρατηρητήριο.


Ο Καμμένος διευκρίνισε από το 2014.



Συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης ο διευθυντής της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Παναγιώτης Τζένος, έπειτα από μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον του ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. Ο κ. Τζένος, συνελήφθη μέσα στα γραφεία της εφημερίδας και έχει ήδη οδηγηθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ).

Όπως αναφέρει το σάιτ parapolitika.gr, «αστυνομικοί με πολιτικά συνοδευόμενοι από εισαγγελέα συνέλαβαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου τον Δ/ντη του Ομίλου Παραπολιτικά, Παναγιώτη Τζένο, μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος. Η μήνυση κατατέθηκε με αφορμή τις αποκαλύψεις της εφημερίδας για το ταξίδι που πραγματοποίησε ο κος Καμμένος στις Αυστριακές Άλπεις την περίοδο των εορτών.
Μέσα και έξω από τα γραφεία των Παραπολιτικών βρίσκονταν περισσότεροι από δέκα αστυνομικοί σαν να επρόκειτο για σύλληψη κάποιου επικίνδυνου προσώπου. Ο Παναγιώτης Τζένος οδηγείται στον Εισαγγελέα, προκειμένου να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο».
Είναι αδιανόητο εν έτει 2017 στην Ελλάδα να υπάρχει νόμος που επιτρέπει να σέρνονται δημοσιογράφοι στο αυτόφωρο για δημοσιεύματα και ακόμη χειρότερο το γεγονός ότι πολιτικά πρόσωπα χρησιμοποιούν αυτή τη διαδικασία ώστε να συλληφθούν δημοσιογράφοι για ρεπορτάζ τους. Ως δημόσια πρόσωπα άλλωστε οφείλουν να απαντούν στην κριτική που τους ασκείται ακόμη και στην περίπτωση που τη θεωρούν άδικη. 

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για το περιστατικό

Την έντονη ανησυχία της για το κλίμα που διαμορφώνεται με την παρέμβαση των διωκτικών Αρχών στα δημοσιογραφικά γραφεία εκφράζει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: 


Δέκα αστυνομικοί με πολιτικά, μετά από μήνυση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και Προέδρου των «ΑΝΕΛ» Πάνου Καμμένου, συνέλαβαν στο γραφείο του στα «Παραπολιτικά» και οδήγησαν στη ΓΑΔΑ τον Διευθυντή του Ομίλου Παναγιώτη Τζένο.

Η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση αφορούσε και τον Εκδότη των εφημερίδων του Ομίλου κ. Γιάννη Κουρτάκη, ο οποίος προσήλθε αργότερα αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το κλίμα, που διαμορφώνεται με την παρέμβαση των διωκτικών Αρχών στα δημοσιογραφικά γραφεία.

Η δημοσιογραφία οφείλει να ασκείται με συγκεκριμένους κανόνες, αλλά και την ελευθερία του Τύπου οφείλουν να την υπερασπίζονται και να την προστατεύουν όλοι.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευσηΑντιδράσεις από την αντιπολίτευση προκαλεί η σύλληψη διευθυντικών στελεχών της εφημερίδας Παραπολιτικά μετά από μήνυση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία τόνισε: 
«Οι συλλήψεις δημοσιογράφων από μια Κυβέρνηση που έχει δείξει την αποστροφή της στον πλουραλισμό και στην πολυφωνία εγείρει σοβαρά ερωτήματα. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι εχθρός της ελεύθερης και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας και ενημέρωσης. Η Νέα Δημοκρατία εμπιστεύεται απόλυτα την Ελληνική Δικαιοσύνη που είναι εκείνη που λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χριστίδης, δήλωσε:
«Η σύλληψη διευθυντικών στελεχών της εφημερίδας «Παραπολιτικά» για δημοσίευμα που αφορούσε τον κ Καμμένο, αποτελεί αυταρχικό κατήφορο της Κυβέρνησης, που παραπέμπει σε μαύρες εποχές για τη Δημοκρατία».


Το Ποτάμι
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, δήλωσε:
«Υποτίθεται ότι ζούμε στην ευρωπαϊκή Ελλάδα και όχι στην Τουρκία του Ερντογάν. Γιατί σκηνές σύλληψης διευθυντικού στελέχους εφημερίδας μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα παραπέμπουν. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δείχνουν για άλλη μια φορά το πώς αντιλαμβάνονται την ελευθεροτυπία».


Ο Χάρης Θεοχάρης
Δήλωση για το θέμα έκανε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος σημειώνει: «H κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα έχει επιδοθεί σε ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι. "Όσοι δεν είναι μαζί μας, είναι απέναντί μας".

Επειδή όμως ο αυταρχισμός είναι πιο επικίνδυνος από την απληστία, την ανικανότητα ή την ιδεοληψία -χαρακτηριστικά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ- να ξέρουν ότι θα βρουν απέναντί τους κάθε δημοκρατικό πολίτη. Να ξέρουν επίσης πως -ιστορικά- όσοι μετέρχονται  αυταρχισμού  τα ίδια εργαλεία χρησιμοποιούνται εναντίον τους.
Η σύλληψη του Διευθυντή των  Παραπολιτικών Παναγιώτη Τζένου θυμίζει άλλες εποχές. Από την Αριστερά των αγώνων για την ελευθερία του Τύπου στην Αριστερά των συλλήψεων διευθυντών εφημερίδων.
Όλα τελικά είναι ένας ''Καμμένος'' δρόμος...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια