Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

ΕΠΙΑΣΑΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΦΟΡΤΗΓΟ ΜΕ 3.5 ΤΟΝΟΥΣ ΧΡΥΣΟΥ!

ΕΠΙΑΣΑΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΦΟΡΤΗΓΟ ΜΕ 3.5 ΤΟΝΟΥΣ ΧΡΥΣΟΥ




Έπιασαν στα Γιάννενα φορτηγό με 3.5 τόνους χρυσού!


ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ALL NEWS-EPIRUS
Φορτηγό που μετέφερε 3.5 τόνους χρυσού εντοπίστηκε στα Ιωάννινα, μετά από μια πρωτοφανή κινητοποίηση της Αστυνομίας και της ΕΥΠ.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση του χρυσού, που μεταφέρθηκε στα υπόγεια θησαυροφυλάκια της Τράπεζας Ελλάδος στα Γιάννενα. Πρόκειται για τον χρυσό που συγκέντρωσαν το τελευταίο οκτάμηνο τα ενεχυροδανειστήρια όλης της χώρας και αφού τον έλιωσαν, πουλήθηκε σε Ιταλογερμανό ιδιοκτήτη μεγάλης ιδιωτικής τράπεζας.
Σύμφωνα με το All News Epirus, άγριο ανθρωποκυνηγητό εξαπολύθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα από δεκάδες περιπολικά στην Εγνατία και τον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων – Αθηνών, για ένα μαύρο φορτηγό μετά από επείγον σήμα που έφθασε στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ από την ΕΥΠ.
Η εντολή που δόθηκε στην Αστυνομία, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Θεσσαλίας, ήταν πάση θυσία να εντοπιστεί και να ελεγχθεί το συγκεκριμένο φορτηγό, με ιδιαίτερη προσοχή. Εκτός από τα περιπολικά και τα αυτοκίνητα με συμβατικές πινακίδες κυκλοφορίας, στους δρόμους βγήκαν και τα αυτοκίνητα των κατά τόπους Υπηρεσιών της ΕΥΠ. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις, κλήθηκαν στις Υπηρεσίες τους αστυνομικοί της Ασφάλειας, της ΟΠΚΕ και της Τροχαίας που βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας στα σπίτια τους.
Ο οδηγός λεωφορείου έδωσε στους αστυνομικούς μια πληροφορία, ότι το συγκεκριμένο φορτηγό, κινούνταν προς τα Γιάννενα και το προσπέρασε στην έξοδο της παράκαμψης Άρτας.
Μόλις πριν 10 λεπτά, νταλικέρης που σταμάτησε η Τροχαία για έλεγχο, ενημέρωσε τους αστυνομικούς, ότι είδε το συγκεκριμένο φορτηγό με σβηστά φώτα σε χωματόδρομο κοντά στο ΙΚΕΑ και δίπλα του, ήταν σταματημένο ένα κλειστό φορτηγάκι, από το οποίο κατέβαζαν δέματα που τα φόρτωναν στο μαύρο φορτηγό. Οι αστυνομικοί, βέβαιοι ότι πρόκειται για διακίνηση ναρκωτικών, κινητοποίησαν και τους συναδέλφους τους της Δίωξης Ναρκωτικών.
Στη συνέχεια, περιπολικό της Αστυνομίας που κινούνταν στην οδό Δομπόλη, εντοπίζει το μαύρο φορτηγό, παρκαρισμένο απέναντι από το παλιό Πανεπιστήμιο, με αναμμένα τα φώτα της προσωρινής στάθμευσης. Στο σημείο έφθασαν τουλάχιστον 30 αστυνομικοί, καθώς και σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών.
Όταν ρωτήθηκαν οι επιβαίνοντες στο φορτηγό για το φορτίο που μετέφεραν, απάντησαν ότι είχαν κουτιά με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τηλεοράσεις και ότι σήμερα θα ξεφόρτωνα μερικούς σε γνωστό κατάστημα της πόλης και θα έπαιρναν εντολή το πρωί τηλεφωνικά, αν θα κινηθούν με το κυρίως φορτίο προς Αλβανία ή Ιταλία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του All News Epirus από αστυνομικό που παρακολουθεί από κοντά την όλη διαδικασία, μέχρι τώρα έχουν καταμετρηθεί 3.231 ράβδοι χρυσού, του ενός κιλού ο καθένας. Υπολογίζεται ο τελικός αριθμός τους σε 3.500 – 3.700 περίπου.
Η απάντηση της ΕΥΠ
Και ενώ η ανάκριση συνεχίζονταν, ένα τηλεφώνημα από τα κεντρικά της ΕΥΠ, έδωσε τις απαντήσεις που αναζητούσαν οι αστυνομικοί.
Η ΕΥΠ είχε την πληροφορία ότι ο χρυσός είχε μαζευτεί από τα ενεχυροδανειστήρια όλης της χώρας, με τα χρυσαφικά που αναγκάστηκαν να πουλήσουν κοψοχρονιά οι πολίτες σε αναζήτηση επειγόντως ρευστού.
Αυτά τα έλιωσαν μετατρέποντάς τα σε ράβδους χρυσού, και το φορτίο περιελάμβανε χρυσό που συγκέντρωσαν όλα τα ενεχυροδανειστήρια τους τελευταίους 8-9 μήνες. Τελικός προορισμός ήταν η Ιταλία, όπου το φορτηγό θα έφθανε μέσω Αλβανίας και από εκεί με πλοίο από τον Αυλώνα σε μικρό λιμάνι της Ιταλίας.
Από τα στοιχεία της ΕΥΠ και της Ιντερπόλ, τον χρυσό είχε αγοράσει Ιταλο-γερμανός ιδιοκτήτης ιδιωτικής μεγάλης τράπεζας, που ήδη αναζητείται και κατά μια πληροφορία, βρίσκεται για επαγγελματικό ταξίδι στην Βραζιλία.
Στα συνοδευτικά έγγραφα του φορτηγού, υπήρχαν πλαστά πιστοποιητικά του υπουργείου Εξωτερικών, ότι το φορτίο των υπολογιστών και των τηλεοράσεων, προορίζονταν για τα προξενεία και τις πρεσβείες της Ελλάδος, στην Αλβανία αρχικά και στη συνέχεια σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό για να μην είναι σχολαστικός ο έλεγχος στα τελωνεία…
Νεώτερα και περισσότερα στοιχεία θα δοθούν σήμερα στην δημοσιότητα απο την ΕΛ.ΑΣ και τα αρμόδια υπουργεία.
Προφανώς η συγκεκριμένη είδηση αποτελεί το πρωταπριλιάτικο αστείο του Allnews-epirus.
Πηγή: allnews-epirus.blogspot.gr











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια